Referenties aan het woord

“Riezwan beschikt over de kennis, is flexibel én een aardige vent om mee samen te werken”

Basarat Regeltechiek stond Joore Meet en Regeltechniek uit Aalsmeer in 2021 terzijde bij twee projecten: de realisatie van de gebouwtechnologie van het hoofdkantoor van HSB Bouw in Volendam en Dekker Sport in Warmond. Eigenaar Johan Joore vroeg Basarat om hem te ondersteunen bij de implementatie van de Daikin Bacnet Gateway naar Johnson Controls.

Inhoudelijke kennis en heel flexibel
Johan: “Johnson Controls is wereldwijd een van de marktleiders in gebouwtechnologieën. Als gecertificeerd partner van Johnson Controls werk ik al vele jaren met deze leverancier. Omdat ik voor de genoemde projecten niet exact over de juiste kennis beschikte, heb ik Riezwan ingeschakeld. Riezwan heeft wel de inhoudelijke kennis en is bovendien heel flexibel. We hebben de projecten dan ook succesvol opgeleverd samen. En wat ik zeker zo belangrijk: Riezwan is een aardige vent, waar je prima mee kunt samenwerken!”

Johan Joore
Eigenaar Joore Meet en Regeltechniek, Aalsmeer

“Persoonlijk, kundig en vasthoudend. Riezwan zorgt ervoor dat het systeem optimaal werkt.”

Van RRR Advice kreeg Basarat Regeltechniek het verzoek te adviseren over een all electric installatie voor een monumentale eengezinswoning. Adviseur Richard Ruijtenbeek: “Het moest een installatie worden die past bij een monument, maar qua prestaties niet onderdoet voor een luxe nieuwbouwwoning. Koeling én warmte, zonder de monumentale buitenschil aan te tasten en een niet zichtbaar systeem in de werk- en woongedeeltes. Kortom, een flinke uitdaging!”

Nieuw in Nederland
“Er is gekozen voor een systeem dat comfortabel en verantwoord zowel koeling als warmte levert. In het souterrain zijn LT-radiatoren geplaatst om het vocht te verwijderen en op de begane grond een apart hotelsysteem voor koeling en verwarming van de marmeren vloer. Op de drie verdiepingen is een ‘droge’ vloerverwarming geïnstalleerd en koeling voor de werk- en slaapruimtes. Riez heeft geholpen bij installatie van de warmtepomp, het buffervat en de cv-installatie, die nieuw waren in Nederland.”

Energielabel A+++
“Het project is van een oud energielabel E naar een nieuwe NTA8800 energielabel A+++ gebracht. De maandelijkse energiekosten zijn teruggebracht van 245 naar 90 euro, incl. warmte en koeling. Het verwarmingssysteem gebruikt 2/3 omgevingswarmte uit de buitenlucht en 1/3 elektriciteit. Het huis wordt tot drie keer efficiënter verwarmd dan met een traditioneel verwarmingssysteem op fossiele brandstof. Het systeem vraagt nauwelijks onderhoud, zodat de gebruikskosten laag blijven. De elektrische energie komt vanaf het dak en het net.”

Prima samengewerkt
“Ik heb prima samengewerkt met Riezwan. Kernwoorden hierbij zijn persoonlijk, kundig en vasthoudend. Hij zorgt ervoor dat het systeem werkt en goed wordt afgesteld voor een comfortabel en zuinig binnenmilieu.”

Richard Ruijtenbeek
Adviseur RRR Advice, Rotterdam

“Eerst denken, dan doen. Riezwan vertaalt moderne wensen in efficiënte installaties.”

Meijer Verduurzaamt vroeg Basarat Regeltechniek de bestaande VRV-installatie van kantoorgebouw Noldus in Wageningen te analyseren en herstellen. Het centraal aangestuurde systeem voor koelen en verwarmen en de warmtepomp voor vloerverwarming gaf veel temperatuur- en geluidsklachten en was niet goed regelbaar.

Geluidseisen niet gehaald
Adviseur Wim Meijer: “De grootste uitdaging was dat de geluidseisen niet werden gehaald, terwijl dit op papier goed ging. Ook klopten de luchthoeveelheden niet met de meetwaardes. Daarnaast constateerden we grote temperatuurverschillen. Basarat heeft stap voor stap de installatie geanalyseerd en vastgesteld waar de problemen zaten. Daarnaast heeft hij de systemen opnieuw ingeregeld. Daarmee werden de parameters in de centrale regeling verbeterd net als de samenwerking tussen de warmtepomp en VRV-systemen. Naast de geluidsproblemen waren ook de temperatuurklachten verholpen!”

Lage overlast
“Het project verliep heel soepel. Door de stap voor stap aanpak en eerst goed te analyseren was overlast bij de gebruiker laag en werd het gewenste resultaat behaald. Basarat is jong, maar heeft veel ervaring. Hij weet moderne wensen te vertalen in een installatie. Mooi om te zien dat hij heel leergierig is en precies wil weten hoe dingen werken. Hij duikt erin en zoekt net zo lang door tot het probleem duidelijk is en opgelost kan worden.”

Oplossingsgericht
“Basarat is oplossingsgericht en luistert goed naar de wensen van opdrachtgevers en visie van anderen, zoals ik. Hij staat open voor andere inzichten, waardoor de oplossing vaak nóg beter wordt. Hij combineert diepe kennis van installaties en componenten met een oneindige interesse in regeltechniek. Bovendien is het een prettige persoon om mee samen te werken. Zijn werkwijze: eerst denken, dan doen.”

Wim Meijer
Adviseur Meijer Verduurzaamt, Koekange

Meer weten? Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Basarat Regeltechniek voor uw gebouw of project? Neem contact op en we vertellen u alles over onze gedegen kennis van en ruime ervaring met gebouwbeheer en gebouwautomatisering.

“Riezwan beschikt over de kennis, is flexibel én een aardige vent om mee samen te werken”